Poker

Poker har under de sista tio åren exploderat i popularitet, och det är många som vill prova det. Till skillnad från roulette, enarmade banditer och de flesta andra casinospel erbjuder poker en realistisk möjlighet att tjäna mycket pengar över lång tid tack vare skicklighet. De professionella pokerspelare som finns i dag, och har funnits i alla tider, är levande bevis för den saken. När läste du senast om en professionell roulettespelare, till exempel? Det har funnits några sådana, men de byggde alla sin framgång på olika sätt att fuska. Något som inte är att rekommendera. I poker är det så enkelt att den som är bäst vinner i längden.

Att spela poker online i stället för live är något som kan passa en nybörjare bra. Dels är det enklare att hitta ett ställe att spela på, och dels kan det vara skrämmande att spela tillsammans med livs levande människor. Onlinepoker tillåter dig att spela i en mer avslappnad miljö, efter dina egna regler.

Det finns ett närapå oändligt antal varianter av poker att välja mellan. En del av dem är ganska komplicerade, och passar nog inte en nybörjare. Exempelvis Omaha Hold’em är en mer avancerad variant av välkända Texas Hold’em, och något som du kanske inte ska prova på förrän du bemästrat grunderna. Grundfamiljerna i poker är dels ”vanlig” poker, det som ofta spelas till vardags. Dels stötpoker, där varje spelare får dels öppna kort, som alla kan se, och dels slutna kort, som bara hen själv ser. Och dels poker med gemensamma kort, där ett antal kort visas på bordet, och kan användas av alla för att bygga en optimal pokerhand. Denna sistnämnda variant av poker är den i dag mest populära, tack vare Texas Hold’ems dominerande ställning.

Att gå igenom alla de varianter av poker som finns tillgängliga på nätet skulle ta dussintals sidor. För dig som är intresserad av att spela poker finns det dock hur mycket information som helst tillgänglig på nätet. Att läsa på om poker i allmänhet, och den variant du vill spela i synnerhet, är en mycket bra idé. Annars är risken stor att du snabbt förlorar alla pengar. Det kanske låter som väl mycket jobb bara för att spela, men det är så poker fungerar. Om du inte känner att du vill läsa på så mycket och lära dig om pottodds och sannolikheter, så spela försiktigt och satsa inte så stora belopp. Risken är att du förlorar mycket pengar snabbt utan rätt förkunskap.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search